استانی شدن انتخابات عجولانه و بدون زیرساخت است

Parliran intro 04 00923d 11598 1

 

مصویب طرح استانی شدن انتخابات را در حال حاضر می توان نماد اجرای یک طرح خوب به صورت عجولانه و بدون ایجاد زیرساخت های لازم آن دانست.

 


محمدرضا انبیایی ، فعال سیاسی در گفت و گو با ریال نیوز با اشاره به اهمیت بند هشتم از اصل سوم قانون اساسی که بر مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت خود دلالت دارد، افزود: به نظر می رسد تصویب این طرح، موجب کاهش مشارکت مردم در شهرهای مختلف و علی الخصوص شهرهای کوچک کشور شود و بدیهی است در کاهش حضور و نقش آفرینی جوانان به عنوان سرمایه های مورد غفلت واقع شده نسل فعلی تأثیر مستقیم بگذارد.

مدیر اجرایی کانون نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، ضمن بیان این مطلب که اعضای کانون نمایندگان ادوار نظرات متفاوتی در خصوص این طرح دارند و این مطلب اظهار نظر رسمی کانون تلقی نمی شود، ادامه داد: کلیات طرح به تصویب رسیده و برای شور دوم به کمیسیون مربوطه ارسال شده است و به نظر می رسد این طرح نیز مانند سایر طرح های این حوزه، دارای مزایا و معایب مختلفی است که قطعاً نمایندگان محترم با رعایت این موارد آن را بررسی خواهند کرد.
انبیائی افزود:‌ طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس، با استدلال افزایش سطح اهمیت فعالیت های ملی بر فعالیت های منطقه ای در این خصوص اقدام کرده اند، اما باید به این نکته اشاره کرد که با توجه به ساختار احزاب در کشور و فاصله قابل توجه تا رونق داشتن فعالیت های حزبی این طرح را نمی توان طرحی موفق دانست.

انبیائی اضافه کرد: طراحان طرح دارای گرایشات مختلفی هستند و برخی از افراد احتمالاً با توجه این که امکان رأی آوری خود از حوزه انتخابیه فعلی یا قبلی را ضعیف می دانند به منظور حفظ کرسی از این پیشنهاد حمایت می کنند. این طرح بدون هیچ تردیدی موجب ورود بیشتر افرادی با سن و سال بیشتر به مجلس خواهد شد و امید جامعه جوان کشور به جوان سازی بدنه مدیریتی کشور را تا حد زیادی تحت الشعاع قرار خواهد داد.

انبیائی با اشاره به لزوم جوان سازی نسل تصمیم گیر حداقل در سطح میانی کشور، ابراز امیدواری کرد، جوانان در حوزه های مختلف از ورود به این عرصه دوری نکنند. وی با انتقاد از عدم کادرسازی در نسل مدیران فعلی کشور و بالا رفتن میانگین سنی مدیران کشور، افزود: بررسی مشکلات کشور در سطح ملی را می توان اصلی ترین استدلال طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس دانست و نباید از مشکلات جدی این طرح به راحتی گذشت.
محمدرضا انبیائی تأکید کرد: از جمله معایب غیر قابل اغماض این طرح را می توان به کاهش مشارکت مردم در انتخابات، کاهش ارتباط مستقیم مردم با نماینده، کاهش حضور چهره های جدید از جمله جوانان در عرصه انتخابات برای ایجاد تحول در حوزه های مختلف و خصوصاً کاهش نشاط انتخاباتی ناشی از برگزاری به شیوه فعلی دانست. 
وی گفت: در صورتی که طرح استانی شدن انتخابات به تصویب برسد، بی تردید شاهد فعالیت لیست هایی از احزاب خواهیم بود که خلق الساعه و بدون تفکر حزبی خواهند بود چون زیرساخت های لازم برای این کار فراهم نیست و حتی باید منتظر حضور چهره های صرفا ًمشهود و عمدتاً بدون انگیزه جدی به دلیل سال ها تلاش در کشور بود. به نظر می رسد این طرح یکی از اهداف نامرعی اش حفظ قدرت به بهانه خدمت است، چون در صورت استانی شدن انتخابات، مسیر انتخاب توسط مردم از لیست خواهد گذشت در صورتی که چهره های جدید کمترین شانس را برای حضور در این لیست ها خواهند داشت. نمایندگان فعلی کشور و افراد دارای سابقه سیاسی علیرغم شانس احتمالی کم فعلی، از شانس دوباره ای برای ورود به پارلمان دهم برخودار خواهند بود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با گسترش واقعی احزاب شناسنامه دار، امکان رقابت های حزبی به منظور انتقال یا اصلاح صحیح بخش های مختلف قدرت در کشور صورت گیرد و برخی از گروه ها برای جلوگیری از حذف خود از گردونه سیاسی کشور، دست به اقدامات بدون زیرساخت لازم نزنند.